Rejon Podhala a szczególnie Tatr sprzyja odpoczynkowi i wszelkiego rodzaju turystyce. Podczas pobytu na tym terenie powinno się spróbować oszczypka - w gwarze podhalańskiej oscypka - twardego, owczego sera solonego i wędzonego, kształtu baryłkowatego o zwężonych końcach, wyciskanego w drewnianych często rzeźbionych artystycznie formach; właśnie wyrabianego na Podhalu.Tradycyjny oscypek jest produktem chronionym w całej Unii Europejskiej. Jego producenci, chcąc sprzedawać te sery, muszą uzyskać certyfikat potwierdzający zgodność sposobu ich wytwarzania z metodami produkcji opisanymi w specyfikacji.
Te sery po prostu uwielbiam. Szkoda, że mam tak daleko, ale udało mi się zamówić je przez internet. Pozdrawiam wakacyjnie :)
OdpowiedzUsuńPrawdziwe oscypki to pycha serdecznie pozdrawiam
UsuńWitaj Różo.
OdpowiedzUsuńLubię oscypki, ale te prawdziwe, a nie jakieś podróby z krowiego mleka.
Pozdrawiam serdecznie.
Michał
Michale masz rację prawdziwe oscypki orginalne bez dodatków są wysmienite serdecznie pozdrawiam
UsuńMieszkam prawie na Podhalu i oscypek jest mi znany i lubiany:)))))))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńReniu ja również jestem smakoszem oscypka serdecznie pozdrawiam
UsuńWidzę, że jestem chyba jedyną, która nie lubi oscypków.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam.
Witaj Anno!
UsuńNie wszystko musimy lubić kazdy ma swój gust i smak serdecznie pozdrawiam
Znam oscypki. Są pyszne. Pozdrawiam:)*
OdpowiedzUsuńWitam smakują wybornie pozdrawiam serdecznie
UsuńSą pyszne :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam miło mi za odwiedziny
UsuńVery informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.
OdpowiedzUsuńMiło mi za wizytę serdecznie pozdrawiam
Usuńuwielbiam oscypki! zawsze jak jestem w górach kupuję, najchętniej te białe:)
OdpowiedzUsuńBo sa lepsze pikantniejsze serdecznie pozdrawiam
UsuńBardzo je lubię. U nas są do kupienia na Dni Morza, przyjeżdżają z gór. Jednak dawniej smakowały lepiej, chyba dawali mniej krowiego mleka. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWitaj Lotka!Jak się mowi ,,że stare jest i niedobre''jest zle ja sie z tym nie zgadzam ,mam na myśli oscypki które słusznie zauważylas że były lepsze bo były !Obecnie dodają jakieś unijne dodatki i psują smak orginalnego oscypka i sam wyrób sera budzi kontrowersje specjalistów ale pogadać sobie można serdecznie i cieplutko Was pozdrawiam
UsuńGłupio się przyznać ale jeszcze oscypka w swoim życiu nie jadłam.
OdpowiedzUsuńZa to z chęcią bym skosztowała :)
Buziole
WiTAJJaguś! Dlaczego głupio? są różne przysmaki ktore nie jestesmy w stanie skosztować czy zjeść ile nowości przybywa każdego dnia ale warto jest bardzo pikantny serdecznie pozdrawiam
UsuńW tym roku i ja pojadę w Tatry!!!!!
OdpowiedzUsuńZapraszam warto serdecznie pozdrawiam
OdpowiedzUsuń