Sposobów na uatrakcyjnienie wyglądu dań jest wiele. Niektóre potrawy wystarczy efektownie ułożyć, inne polać ozdobnie sosem, jeszcze innym nie zaszkodzi mała dekoracja. Pamiętajmy, że w dobrym guście jest ozdabianie półmisków wyłącznie składnikami jadalnymi. Dobrze również dopasować rodzaj dekoracji do charakteru potrawy i jej smaku. Czyli dania wytrawne dekorujemy warzywami, niezbyt słodkimi owocami czy sosami. Słodkie desery natomiast kremami, marcepanowymi lub cukrowymi figurkami, owocami albo słodkimi sosami (z owoców, czekolady, karmelu). Warto wykorzystać do tego celu jeden ze składników potrawy, bo wtedy dekoracja będzie współgrała z całością.
Piękne kompozycje
OdpowiedzUsuńTakie smakowitości serwowano na pikniku
OdpowiedzUsuńPołmisek z wędlinami sprawił, że prawie spadłam z krzesła. Nie widziałam jeszcze nic podobnego. Boski jest!!!
OdpowiedzUsuńCiesze się że smaczne wędlinki skomponowane na talerzu przyprawiły Cię w ,,bezład'' hi,hi ...dobrze się czyta pozdrawiam i zapraszam
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie tutaj . :)
OdpowiedzUsuńMIŁO MI ZA ODWIEDZINY POZXDRAWIAM
OdpowiedzUsuńNa widok takich pyszności, ślinka cieknie.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny.
Pozdrawiam:)
Proszę się poczęstować-smacznego pozdrawiam
OdpowiedzUsuń