SMACZNY POST

Sposobów na uatrakcyjnienie wyglądu dań jest wiele. Niektóre potrawy wystarczy efektownie ułożyć, inne polać ozdobnie sosem, jeszcze innym nie zaszkodzi mała dekoracja. Pamiętajmy, że w dobrym guście jest ozdabianie półmisków wyłącznie składnikami jadalnymi. Dobrze również dopasować rodzaj dekoracji do charakteru potrawy i jej smaku. Czyli dania wytrawne dekorujemy warzywami, niezbyt słodkimi owocami czy sosami. Słodkie desery natomiast kremami, marcepanowymi lub cukrowymi figurkami, owocami albo słodkimi sosami (z owoców, czekolady, karmelu). Warto wykorzystać do tego celu jeden ze składników potrawy, bo wtedy dekoracja będzie współgrała z całością.






Komentarze

  1. Takie smakowitości serwowano na pikniku

    OdpowiedzUsuń
  2. Połmisek z wędlinami sprawił, że prawie spadłam z krzesła. Nie widziałam jeszcze nic podobnego. Boski jest!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciesze się że smaczne wędlinki skomponowane na talerzu przyprawiły Cię w ,,bezład'' hi,hi ...dobrze się czyta pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  4. MIŁO MI ZA ODWIEDZINY POZXDRAWIAM

    OdpowiedzUsuń
  5. Na widok takich pyszności, ślinka cieknie.
    Dziękuję za odwiedziny.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Proszę się poczęstować-smacznego pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz